Van Helyed Alapítvány

Kezdeményezés leírása

oktatás + család + alkotás = eredmények

“Jelen helyzet olyan akadályokat gördített elénk, amelyre senki nem volt felkészülve. Át tudjuk vészelni családjainkkal, de szükség van a támogatásotokra. Nagyon kell most a segítségetek, pénzbeli és tárgyi adományokkal is támogathatjátok a munkánkat. Az utaláshoz nem kell utcára menned.

Tárgyi adományokból várunk laptopokat, telefonokat, internet megoldásokat, tartós élelmiszert, gyógyszereket, csecsemőápolási dolgokat, tisztálkodási és tisztítószereket, fertőtlenítőszereket.

Elsősorban Ózdra kell eljuttatnunk az adományokat, de mai napon engedélyezték nekünk, hogy a pesti stúdiónkban ügyeletet biztosítsunk néhány krízishelyzetben lévő gyerekünknek.

Fontos kiemelnünk, hogy az adományozóinktól adott létszámra elegendő adományt kapunk, amit kizárólag a velünk már régóta együttműködő családoknak tudunk kiosztani (53 család, közel 300 fő).

Hálásan köszönjük az eddigi támogatásokat, de nem állhatunk le, mert még messze van a vége.”

Az alapítványról

Bódis Kriszta író-rendező 1998 óta foglalkozik az ózdi Hétes-teleppel. Kezdetben filmesként követte a kohászat megszűnésével lezüllő és szegregálódó telepen élők sorsát. Majd az életkörülmények javítását célzó programokba kezdett, a helyiek részvételére építve. Ebből fejlődött ki a Van Helyed Alapítvány tevékenysége.

A Van Helyed Stúdió Borsod-Abaúj Zemplén megyében, azon belül is Ózd városában működik, mely a leghátrányosabb helyzetű települések közé tartozik.

A Van Helyed Stúdió hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulásának segítését tűzte ki céljául, jelenleg 77 halmozottan hátrányos helyzetű ózdi roma és nem roma gyerek alkotásközpontú fejlesztését végzi. Az alapítvány a hátrányos helyzetű roma közösség, a család és iskolák bevonásával, a gyerek fejlődési ciklusa mentén nyújt szociális, oktatási, egészségügyi, kulturális szolgáltatásokat, amelyek az oktatási rendszerben történő sikeres előmenetelt támogatják.

Tevékenységi Régió

  • Ózd

Alapítvány/Szervezet Neve

VAN HELYED A Közös Jövőnkért Alapítvány

Adószám

18204364-1-42

Hogyan segíthetek?

Pénzbeli támogatás
Bankkártyás fizetéssel ide kattintva tudod támogatni a kezdeményezést.

Banki utalással belföldről és külföldről:
CIB BANK ZRT. 10702332-65873230-51100005
IBAN: HU19-1070-2332-6587-3230-5110-0005
SWIFT kód: CIBHHUHB

Tárgyi adomány
Az alapítvány a következő tárgyi adományokat várja, melyeket az alábbi elérhetőségelken lehet eljuttatni nekik:
– laptopokat
– telefonokat
– internet megoldásokat
– tartós élelmiszert
– gyógyszereket
– csecsemőápolási dolgokat
– tisztálkodási és tisztítószereket
– fertőtlenítőszereket

Elérhetőség

  • vanhelyedalapitvany@gmail.com
  • +3 30 648 2031
  • 1156 Budapest, Páskomliget u. 32. IV/19.

Oszd meg másokkal

Share on facebook
Facebook

További kapcsolódó kezdeményezések

A mozgalom célja a rendezvény, konferencia, vendéglátás, szórakoztatás és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradt értékes munkaerő azonnali segítése,