otthON bekapcsoljuk a sulit

Kezdeményezés leírása

Több tízezer iskolás otthontanulását tenné lehetővé az otthON Program.

Az otthON Program célja, hogy minden tanköteles diáknak ingyenesen kölcsönözhető infrastruktúrát biztosítson. Az eszközöket az oktatási intézményeknek juttatják el, akik az otthon tanulás idejére használatba adják ezeket tanulóik számára.

Már 33.000 forintból olyan otthontanuláshoz szükséges eszközt szeretnének biztosítani azoknak az iskolás korú gyereknek, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt.

Amiben más ez a kezdeményezés

– Új gépek helyett használt eszközökre gyűjtenek, ami amellett hogy az optimális ár miatt a lehető legtöbb gyerek távoktatását teszi lehetővé, a fenntartható gondolkodást is erősíti a diákokban.
– Családok helyett oktatási intézményekhez juttatják el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön az adományozott eszközöket a családoknak.
– A karanténhelyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradnak és a jövőben továbbra is ingyenesen kölcsönözhetőek lesznek a diákok számára.

Kik állnak a kezdeményezés mögött?

Korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, releváns szakterületekről érkező lelkes civilek csapata, akik a United Way Magyarországgal összefogva szeretnének megoldást találni a kialakult helyzetre.

Minden beérkező tárgyi adomány és támogatói forint a United Way Magyarországhoz kerül, amely az ország egyik legrégebben működő non-profit szervezete. 2020 márciusig, közel ezer oktatási intézmény részvételével történt igényfelmérésük alapján pontos képük van arról, hogy mely helyeken milyen és mennyi eszközre van szükség. Az adományozott eszközök gyorsan és hatékonyan jutnak el az igénylő oktatási intézményekbe, melyek térítésmentesen használatba adják ezeket a családoknak jelen helyzet idejére.

Tevékenységi Régió

  • Országos

Alapítvány/Szervezet Neve

United Way Magyarország

Hogyan segíthetek?

Elérhetőség

  • hello@bekapcsoljukasulit.hu
  • +36 30 234 3228
  • 1101, Budapest, Korponai utca 3. (reuseIT telephelye)

Oszd meg másokkal

Share on facebook
Facebook

További kapcsolódó kezdeményezések