Ablak a padra – legyen a digitális oktatás mindenkié!

Kezdeményezés leírása

A Láncreakció és a Láthatatlan Tanoda közös akciójának keretében digitális eszközöket gyűjtenek és juttatatnak el rászoruló gyerekeknek, hogy a járványhelyzetben se maradjanak le osztálytársaiktól.

Egy friss tanulmány szerint Magyarországon minden ötödik gyermek számára  – eszközök híján – lehetetlen a bekapcsolódás a digitális oktatásba. Ezek a gyerekek jelenleg papíron kapják meg a tananyagot, melyet mindenféle segítség nélkül kellene elsajátítaniuk.

Első körben 20 településen 300 gyermeknek szeretnének gépet és internet elérést biztosítani, később bővítenék a segítettek körét.

Cégek tárgyi és anyagi, valamint magánszemélyek pénzbeli felajánlásait várják. Új vagy jó állapotú digitális eszközöket (laptopokat, tableteket, mobilnetet, headset-et, egeret) gyűjtenek. A pénzadományokat új eszközök és mobil internet vásárlására, illetve az eszközök szállításának költségeire fordítanák. 

Az igények felmérését és kiosztását a helyi tanodák és a Civil Kollégium Alapítvány terepen dolgozó közösségszervezői vállalják, ők pedig megszervezik a felajánlott és az adományokból megvásárolt eszközök eljuttatását a településekre, illetve önkéntes mentoraik segítenek a családoknak beüzemelni és használni az eszközöket.

Tevékenységi Régió

  • Országos

Alapítvány/Szervezet Neve

Civil Kollégium Alapítvány

Adószám

18070008–1–03

Hogyan segíthetek?

Pénzbeli adomány
Ide kattintva tudod bankkártyás fizetéssel támogatni a kezdeményezést!

Tárgyi adomány
Kérjük, hogy járulj hozzá a rászoruló gyerekek digitális oktatásának megvalósulásához új vagy jó állapotú digitális eszközök felajánlásával!​ Ide kattintva tudsz tárgyi felajánlást tenni!

Önkéntes segítség
Ide kattintva szállításhoz tudsz önkéntesnek jelentkezni.
Ide kattintva pedig mentorként tudsz önkéntes munkára jelentkezni.

Elérhetőség

  • info@cka.hu
  • +36 1 788 36 32
  • 1071 Budapest, Damjanich utca 52. 4/1.

Oszd meg másokkal

Share on facebook
Facebook

További kapcsolódó kezdeményezések

A mozgalom célja a rendezvény, konferencia, vendéglátás, szórakoztatás és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradt értékes munkaerő azonnali segítése,

A Van Helyed alapítvány jelenleg 53 családot, azaz 300 halmozottan hátrányos helyzetű személyt támogat Ózd településén, nekik gyűjtenek adományokat